18. juli 2024

Jordan Peterson om sannhet

De fleste som følger litt med i den internasjonale samfunnsdebatten er klar over den kanadiske psykologen Jordan Peterson. Han ble kjent for sin bok «12 regler for livet – en motgift mot kaos». Dette er en mann som har evnet å se skaperverket som det er ved å søke sannhet gjennom forskning, studier og erfaring fra praksis. Han er vel belest i den relevante historiske litteratur og har ofte deltatt i debatter. Selv sier han at han ikke vet om Gud finnes, men at han lever som om han gjør det. Jordan Peterson er en lidenskapelig og intens personlighet, men evner å kommunisere på en brilliant måte til sitt publikum.

Han argumenterer for sannheten og et syn på virkeligheten som evner å skape noe av substans. Jordan Peterson har den siste tiden vært gjennom store utfordringer med sin helse, men er på vei tilbake og taler kanskje sterkere enn noen gang for Guds eksistens og Skriftens relevans for individ og nasjoner.

Denne utleggelsen er kanskje noe av det sterkeste du finner av en person som ikke ennå regner seg som et Guds barn.

https://www.youtube.com/watch?v=7R-FUA0ZBJc